Redigeren, corrigeren, ghostwriting en schrijven.

Copywriter Carin van Wijgerden redigeert razendsnel.

Redigeren = nakijken & verbeteren van een tekst. Jouw tekst? Dat kan.

Je hebt al een bestaande tekst of een tekst die door jou geschreven is. Een tekst waar jij ontzettend je best op hebt gedaan. Misschien wel met bloed, zweet en (krokodillen)tranen. Je weet wat je wilt schrijven en dat is je ook aardig gelukt. Maar dan komt de redacteur in beeld. Hij is net als een knappe kapper. Hij knipt, scheert, wast en verzorgt (of noem nog maar wat leuke behandelingen) jouw kapsel weer tot in de puntjes. En iedereen kan het mooie resultaat zien. Of hij is een automonteur die jouw sportwagen super strak afstelt, zodat je weer extra fijn kunt accelereren (mooi woord).

De redacteur trekt door het redigeren, via nakijken en dan verbeteringen aanbrengen, je tekst naar een hoger plan. Terwijl jouw naam onder de tekst blijft staan. Hoe mooi én foutloos wil je het hebben?

Weg met onbegrijpelijke taal, knetterlange onleesbare zinnen en meer…

Laat ook je tekst(en), e-book en meer redigeren. Weg met die lange zinnen, lijdende vormen en woordherhalingen! Weg met inconsistenties zoals je lezer wisselend met ‘u’ en ‘je’ aanspreken! Copywriter Carin van Wijgerden kijkt jouw tekst na op spelling, werkwoordspelling, stijl & stijlbreuk en ’tone of voice’. Ze legt een vergrootglas op al je letters, woorden en zinnen en snort alle fouten op. Ook die foutjes die je zelf misschien, keer op keer, over het hoofd zag en waarvan jij later “O ja, suf zeg!” zegt.

Indien nodig herschrijft ze de tekst, of delen van de tekst, tot een ‘Tip top in orde’-tekst die vanaf de eerste letter tot de laatste letter lekker loopt. Beloofd!

Welke teksten kun je laten redigeren?

Om heel kort te zijn: eigenlijk is elke tekst geschikt om te redigeren.

Redigeren, voor wie is dat handig?

Iedereen kan zijn teksten laten redigeren. Schrik niet: zelfs bekende schrijvers, auteurs, columnisten, bloggers en journalisten laten hun werk redigeren. Dus niets om je voor te schamen als je een beroep doet op een beroepsschrijver: de copywriter. Oftewel: Copywriter Carin van Wijgerden.