Teksten corrigeren: snel, professioneel en nauwkeurig.Corrigeren

Je teksten laten corrigeren? Op spelling, grammatica en interpunctie? Dat kan! Professioneel én zeer nauwkeurig.
Je krijgt je teksten snel en netjes gecorrigeerd weer terug. Inhoudelijk blijft de tekst hetzelfde, tenzij je er een vreselijk inktpotje van hebt gemaakt. Dan zeg ik* dat, maar wel heel vriendelijk. (*Wie is ‘ik’? De copywriter zelf natuurlijk. Ik alias Carin van Wijgerden.)

Waar wordt op gelet bij het corrigeren van teksten? Een paar voorbeelden.

Corrigeren van spelling:

  • De juiste spelling van woorden. (Uit de top honderd van fout gespelde woorden krijg je: burgemeester, e-mail en onmiddellijk alvast cadeau.)
  • De juiste dt-spelling van werkwoorden. (‘Ik vindt’ met een ’t’ kan echt niet, maar die fout vist copywriter Carin van Wijgerden wel uit je tekst.)
  • Schrijf je de woorden los of aan elkaar? (Is het ‘dames hakken’ of ‘dameshakken’? Een belangrijk levensreddend of levensbedreigend verschil.)
  • Het correct gebruik van hoofdletters en kleine letters. (Het is Carin van Wijgerden en mevrouw Van Wijgerden. Zie je het?)
  • Afkortingen. (Er zijn vijf soorten afkortingen! Wow! Wel zo handig als je daar hulp bij krijgt van bijv. een goede copywriter of m.a.w. een tekstschrijver.)

Corrigeren van grammatica:

  • Zinsbouw. (Kloppen de zinnen die je gebruikt? Staan de woorden in de goede volgorde? Is het nu ‘hun’ of ‘hen’? Ik heb hen gezien. Ik heb hun een lolly gegeven.)

Corrigeren van interpunctie:

  • De juiste leestekens op de juiste plekken.

Dat is in feite corrigeren in een notendop. Bij elke tekst kan het corrigeren anders uitpakken en de ene tekst heeft meer correctiewerk nodig dan de andere.

Maar in ieder geval krijg jij na het corrigeren een tekst die volgens ‘de regels’ klopt. Waarna jij met een gerust hart kunt gaan slapen.

Of je levert de tekst in bij de ontvanger en ontvangt complimenten voor een goed stuk schrijfwerk. Zo doe je dat!